Brunsviger
Her får du den rigtige, fynske brunsviger
Den lækre, bløde dejbund og det søde, cremede og karameliserede farinfyld – brunsvigeren er Fyns fantastiske gave til alle Danmarks søde tænder. Og så stammer brunsvigeren måske slet ikke fra Fyn, selv om den har fundet sit hjem her.
Fra Braunschweig til Vissenbjerg?
Som det ofte er med gode historier, så er der flere udgaver af brunsvigerens historie. Måske stammer den fra Braunschweig. I hvert fald kendte man i 1800-tallets Tyskland en Braunschweiger Dickkuchen, der mindede om brunsvigeren. En anden historie går ud på, at der ved Brylle nær Vissenbjerg var en bebyggelse, der hed Brunsvig.
I nærheden lå et teglværk, hvor der helt tilbage i 1500-tallet var ansat tyske arbejdere. Måske har de bagt brunsvigere?
I hvert fald fik mange danskere mulighed for at bage denne type kager, da jernkomfuret vandt indpas omkring 1850, og man kunne bage Hamborgkage og altså Brunsvigerkage, som blev omtalt i Madam Mangors kogebog i 1837. Siden blev den altså til den fynske brunner.
Herfra har den bredt sig til resten af landet. Men som enhver brunsvigerkender ved, så er den helt rigtige brunsviger fra en fynsk bager.
Brunsviger til alle formål – også til brylluppet
Hos Vissenbjerg Bageri er det gode fynske bagerhåndværk i højsædet, og vi sætter en ære i at bage den helt rigtige fynske brunsviger – i alle former og til alle formål, fra basserne til morgenbordet eller kagebordet til den flotte kage til bryllupsfesten.
Vores populære brunsviger kagemand/kagedame fås i to størrelser, til 15 eller 25 personer. Den kommer vidt omkring – vi har for eksempel leveret kagemand til Christiansborg. Og vi er specialister i den festlige bryllupsbrunsviger.
Bestil en brunsviger
Skal du bruge en brunsviger eller anden kage til dit arrangement? Så ring og bestil på 64 47 12 66